FOndatori
Alex Păun, Alina Bratosin & Nicolae Drăgușin
ALEX PĂUN a lucrat câțiva ani pentru o editură. I-au trecut prin mână zeci de volume, începând cu clasici ai literaturii universale și terminând cu cercetări de istorie a ideilor. A susținut prelegeri și cursuri private. A condus, între 2013 și 2020, clubul de lectură Calderon, club specializat în proză scurtă, roman și autobiografie. Eseuri semnate de Alex Păun au fost publicate de Dilema veche, 22, Idei în dialog, Adevărul literar și artistic, Contributors, LiterNet, LaPunkt etc. Este unul dintre producătorii filmului documentar România neîmblânzită. Între instituțiile de presă cărora, de-a lungul timpului, le-a acordat interviuri se numără TVR1, TVR3, TVR Cultural, Radio France Internationale, Radio Trinitas, Spot Media, Dilema veche, Ramuri, Radio România Actualități.
Pasionată de educația adulților, ALINA BRATOSIN concepe și susține, de un deceniu, cursuri de franceză și română în mai multe companii internaționale prezente în România. S-a format ca filolog la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București. Lucrarea ei de masterat este dedicată primelor traduceri de poezie franceză în limba japoneză, în vreme ce teza de doctorat tratează despre un influent scriitor nipon din secolul al XVII-lea (Matsuo Bashō). Câteva dintre studiile Alinei Bratosin au fost publicate în reviste de specialitate sau au fost prezentate la sesiuni de comunicări științifice. La Eveno, este cea care se ocupă, între altele, de relația cu mediul de afaceri.
Doctor în filozofie (cu o teză despre hegelianismul de stânga din secolul al XIX-lea), NICOLAE DRĂGUȘIN lucrează în prezent pentru Institutul Elie Wiesel. Ține cursuri universitare, face publicistică, traduce. Este autorul a trei cărți de interviuri, interlocutori fiindu-i principele Radu al României, Adrian Marino, Neagu Djuvara, Ana Blandiana, Șerban Papacostea, Constantin Erbiceanu, Alexandru Zub, Dinu C. Giurescu, mitropolitul Nicolae Corneanu. Volume traduse de Nicolae Drăgușin au apărut la editurile Polirom, Corint, Ratio et Revelatio. Articolele și eseurile sale folosesc un instrumentar teoretic mobil, aflat la confluența dintre drept, filozofie politică și religie. A avut burse de studii în Germania, Belgia, Grecia.